Aktuella objekt


RYMLIG FRILIGGANDE VILLA UPPFÖRD 1990 I GEDIGEN SIPOREXSTOMME

Drapavägen 12

Riktigt trevligt att få presentera denna fribyggda och friliggande 6-7 rums familjevilla på Nya Linero. Villan ritades och uppfördes för dess nuvarande ägare 1990. Välkänd, gedigen byggnadsteknik, såsom Siporexstomme och bjälklag typ Siporex Varmgrund. En välplacerad byggnad med en tomtyta om 740 kvm och utemiljöer i söder/väster.Två generösa sällskapsrum och kök men också tre sovrum med möjlighet till fyra sovrum. Exklusiv Cronspis kakelugn i det stora vardagsrummet. Intilliggande garage och förråd.

Budgivning pågår: Högsta bud 5.650.000,00 kr.
 
Typ: Friliggande villa. 1 ½ plan. Byggår: 1990.
Storlek:Boarea ca 165 m²
Tillträde:Fre 30 nov 2018
Tomt: Tomtarea 740 m² (friköpt). Tomten: trädgårdstomt med fruktträd och häckar.
Pris: 5 600 000 kr e.b.b.


Länkar
SEPlay (bildspel)
Prospekt

Byggnad
Byggår 1990

Fasad och alla trädetaljer målades 2008.
Garaget målades 2017. Ytterdörr groventré utbytta 2012. Ny gaspanna 2018 av märket Valliant.

Byggnadssätt
Grund: Siporex varmgrund.
Stomme: Siporex lättbetong.
Bjälklag: Siporex och trä.
Fasad: Genomfärgad puts.
Takbeklädnad: Betongpannor.
Utvändigt plåtarbete: Galvad målad plåt.
Hängrännor: Galvad målad plåt.
Fönster: 3-glas fönster isoler.
Ventilation: Mekanisk frånluft. Tilluft via friskluftsventiler.
Murstock: Murad skorsten.
Vatten: Kommunalt vatten.
Avlopp: Kommunalt avlopp.
Radon: Radonmätning utförd 1990-91. Protokoll finns. Uppgift finns även i E-dekl.
Uppvärmning: Vattenburet värmesystem. Gaspanna typ Valliant.
Värme-leverantör: Kraftringen.

Uppvärmning och el
Vattenburet värmesystem. Gaspanna typ Valliant.

Planlösning
Villan har ett barnvänligt läge längst in på en vändplats. Byggnaden är placerad med långsidan ut mot gatan i öster. Tomt/trädgård och utemiljöer i söder/väster. Intilliggande, fristående garage och isolerat förråd. Det finns två entréer. Dels via biluppställningsplatsen men också huvudentrén mot gatan. Det finns även ut-och ingång från trädgårdssidan. Enligt ritning är boarean ca 165 kvm. Den i taxeringen angivna arean är emellertid ca 150 kvm. I samband med energideklarationen uppmättes den s.k. A-temp arean till ca 190 kvm inkl. det uppvärmda förrådet vilket gör det sannolikt att den s.k. golvytan är närmare 180 kvm. Därmed bedöms den i ritningen angivna arean vara mest korrekt. Om osäkerhet skulle uppstå rek. köparen att göra en uppmätning. BOTTENVÅNING Hall med ljust keramiskt golv och trätrappa upp till ovanvåningen. I hallen finns en helkaklad gästtoalett och en klädkammare. Ljust och rymligt vardagsrum i vinkel. I vardagsrummet kan ännu ett sovrum tillskapas genom delning. Generöst ljusinsläpp tack vare flera fönster i väster samt ett stort burspråk marmorbänkskiva i öster. I vardagsrummet finns också en effektiv värmekälla och exklusiv Cronspis kakelugn. Ljus parkett i hela rummet. Utgång till den stenlagda uteplatsen i söder/väster. Stort, rymligt kök och matplats för 6-8 personer. Gedigen ekinredning i allmogestil. Klinkergolv i köket. Även i köket finns mot gatan i öster ett stort burspråk med marmorbänkskiva. Praktiskt att grovköket/tvättstugan med dess s.k. "köksingång" finns i direkt anslutning till köket. Här finns även helkaklat wc/dusch. OVANVÅNING Från hallen trappa upp till det rymliga allrummet. God volym tack vare den rejäla fönsterkupan i väster. Det finns 3 st. sovrum på ovanvåningen, 2 sovrum i norr och 1 något större rum i söder. I detta rum finns även en skjutdörrsgarderob. Med ingång från allrummet finns det också klädkammare och ett rymligt, helkaklat badrum med dubbla fönster i kupa i öster. VIND Lucka med stege till vind finns. En välvårdad, modern familjevilla uppförd i gedigen byggstandard. Lugnt, barnvänligt och trevligt söder-/västerläge i området. Tillträde kan efter överenskommelse ske såväl snabbt som lite längre fram.

TV- och internetanslutning
Com Hem ( "3 hål i väggen") TV kan också få genom installation av fiber. Finns draget i gatan.
Internet: Bredband via fiber kan erhållas genom installaion av fiberkabel som ligger draget i gatan. Alt. via Com Hem, el. Telia. ADSL.

Uteplats
Stenlagd uteplats, läge sydväst.

Bilplats
Garage med plats för 1 bil. Eldriven garageport. Framför garaget finns stenlagd biluppställningsplats.

Ekonomi
Pris 5 600 000 kr e.b.b.
Taxeringsvärdet är 3 553 000 kr varav byggnadsvärde 2 232 000 kr (fastställt 2018). Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd. Driftkostnaden är ca 42 500 kr/år.

Servitut, planbestämmelser m m
Planbestämmelser: Detaljplan (1988-02-18)


KONTAKTA OSS!

Ulf Lindwall
Fastighetsmäklare

Tel 046-14 82 00
Mob 070-5148282

ulf@magntorn-lindwall.com
Gör en intresseanmälan


Magntorn & Lindwall
Besöksadress:
Sankt Petri Kyrkogata 15, LUND