Aktuella objekt


ALLDELES UNIK LÄGENHET I CENTRALT JUGENDHUS FRÅN 1904

Sölvegatan 3 A

Charmig vindsvåning om 155kvm fördelade på 6 rok. Stora fönsterpartier, kakelugn, kamin, brädgolv och ett tornrum som saknar motstycke! Fönster i tre väderstreck med en hänförande utsikt över Lunds takåsar. Gemensam, grönskande innergård. Endast ett par minuters promenad genom pittoreska kvarter till bl.a. Botaniska Trädgården, Lundagård och Kulturen. Välskött förening med god ekonomi. RING ELLER MAILA FÖR VISNING!

Typ: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1904. Våningsplan 4 av 4. Hiss finns ej.
Storlek:Boarea ca 155 m²
Tillträde:Fre 16 feb 2018 Enligt överenskommelse
Pris: 6 800 000 kr e.b.b.


Länkar
SEPlay (bildspel)
Prospekt

Dokument
Planritning

Byggnad
Byggår 1904

2016 lät föreningen installera en ny luftvärmepump vilket har haft positiv inverkan på energiförsörjningen. Stammarna byttes på tidigt 90-tal och därefter har spolning av desamma genomförts.

Planlösning
Huvudentré en halv trappa upp från Sölvegatan i öster. Ståtligt trapphus med skulpterad panel, landskapsmålningar och svarvade träräcken. Ytterligare tre trappor upp ligger lägenheten som har en välkomnande entré i öppen planlösning med allrummet med en antik kamin från Quesarum byggnadsvård.. Allrummet och köket utgjorde tidigare råvind som nuvarande ägare lät renovera 2015 och integrera med övriga lägenheten. Här finns också utgången till kökstrappan. Kök med bänkskiva i marmor, induktionsspis och en anslutande matplats som rymmer 8-10pers. Generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier mot Allhelgonakyrkan i väster. Intill köket ett sovrum/arbetsrum med fönster i samma väderstreck. Stort sovrum med fönster mot Domkyrkan och Biskopsgården i söder. I anslutning härtill det synnerligen unika tornrummet med praktfulla bjälkar och fungerande kakelugn. Vardagsrummet nås från såväl tornrummet som hallen och har fönster mot Sölvegatan och de sommartid blommande körsbärsträden i öster. Intill vardagsrummet ytterligare ett sovrum och i anslutning till detta en stor klädkammare. Stort helkaklat wc/dusch (förberett för tvättmaskin) med golvvärme och porslin från Burlington.

TV- och internetanslutning
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Lunds Stadsnät.
Bredband. Leverantör: Lunds Stadsnät.

Uteplats
Gemensam innergård, läge sydväst.

Bilplats
1 parkeringsplats, ingår i månadsavgiften.

Ekonomi
Lägenhetsnummer 107 i Bispen 4, Lund.
Pris 6 800 000 kr e.b.b.
Driftkostnad utöver månadsavgift 400 kr/mån. Det finns i dagsläget inga beslutade avgiftsjusteringar. Avgift/hyra 5 910 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och parkering.

Andel i föreningen är 8,9 %.

Gemensamma utrymmen
Det finns källarförråd och tvättstuga med torkrum.

Bostadsrättsförening
Bispen 4


KONTAKTA OSS!

Kristina Magyarosi
Tel 0735-75 29 23
Mob 0735-75 29 23

kristina@magntorn-lindwall.com
Gör en intresseanmälan


Magntorn & Lindwall
Besöksadress:
Sankt Petri Kyrkogata 15, LUND