Aktuella objekt


ATTRAKTIVT GAVELRADHUS I LINNÉSTADEN/SKÖNADAL

Linnégatan 8 d

TILLFÄLLE ATT FÖRVÄRVA ETT AV DE MYCKET EFTERTRAKTADE BOSTADSRÄTTSRADHUSEN I DEN LUGNA, LUMMIGA LINNÉSTADEN. BEKVÄMT NÄRA CENTRUM OCH PROMENADOMRÅDEN. I samarbete mellan Arkitekten Hans Westman och Byggmästaren Harry Karlsson tillkom detta erkänt populära bostadsområde med perfekt läge i lummig omgivning och med gångavstånd till centrum. De röda tegelhusen är i 1 ½ plan med källare. Lättskötta, insynsskyddade trädgårdstäppor, i detta fallet en omskriven trädgårdsarkitektur (Ulla Molin) med gavelläge. Stora grönytor och bekvämt nära Hardebergaspåret för promenad och motion. Den angivna lägenhetsytan är ca 123 kvm + hel källare. Bostaden innehåller 4 (5) rum, kök, badrum samt rejäla förrådsytor. Attraktiva, tidstypiska inredningsdetaljer, bl.a. vackra fönster, murad öppen spis, ekstavparkett, m.m. Fiber är indraget. Uppvärmning genom fjärrvärme. Tillträde under vår/sommar kan erbjudas.

Typ: Bostadsrättsradhus. Byggår: 1945. Hiss finns ej.
Storlek:Boarea ca 123,6 m²
Tillträde:Ons 5 juni 2019 Enligt överenskommelse.
Pris: 6 660 000 kr e.b.b.


Länkar
Prospekt

Dokument
Stadgar
Årsredovisning 2017 (undertecknad)

Byggnad
Byggår 1945

Planlösning
Med utgångspunkt från Centrum och Pedellgatan ligger gavelradhuset i den första av de två U-formade gårdarna, längst ner i den östra flygeln. Husen omfattas av Lunds kommuns bevaringsprogram och benämns som kulturhistoriskt värdefulla byggnader. BOTTENVÅNING Förhall med s.k. "vindfång" och till höger trappa ner till källaren. Innanför innerdörren kommer vi till den inre hallen med trappa upp till ovanvåningen. Klassiskt keramiskt Höganäsgolv i hallen. Till vänster ligger köket med en ljus och trevlig matplats. Fönster i väster mot innergården. Köket har e.u. moderniserats på 1980-talet. Rakt fram, från hallen räknat, kommer vi till det rymliga och trevliga vardagsrummet. Stort fönsterparti mot trädgården och utgång genom dubbeldörrar till densamma. Ett generöst gavelfönster ger ytterligare fint dagsljus till rummet. Murad öppen spis i vardagsrummets ena hörn och klassisk fiskbensparkett i ek. Till höger om trappan, i vinkel till vardagsrummet, finns ett matrum/arbetsrum som så klart även kan användas som sovrum. OVANVÅNING Trätrappa med slutna steg och en mellanavsats efter halva trappan. Trevligt halvmåneformat fönster i väster. På detta plan finns det 2 (3) sovrum samt ett badrum och klädkammare. Det större sovrummet har redan två dörrar och två fönster mot söder vilket gör en delning ganska enkel. Parkettgolv. Det andra sovrummet har ett vackert fönster mot väster. KÄLLARVÅNING En rymlig och rejäl källare som idag endast används som förrådskällare fördelad på 4 separata utrymmen. Ett av dessa är lika stort som vardagsrummet. Två mindre källarfönster mot innergården. VIND Stort vindsförråd(kallvind) med golv över hela. Rejäl lucka med sep. stege finns. Belysning.

TV- och internetanslutning
Enligt uppgift finns det idag ett kabel-TV nätverk typ ComHem, men det pågår en övergång till enbart fiber. Mer info via bostadsrättsföreningen.
Idag finns det fiberanslutning i bostaden.

Uteplats
Gavelhus. Det finns en mycket attraktiv ( design Ulla Molin) anlagd egen trädgård med läge i öster och söder. Trädgården är omskriven och ett s.k. självständigt arbete utfört av författare Caroline Isaksson 2009. " Ulla Molin - Östbergs trädgård i Lund. Kopia finns. Se även länk: https://stud.epsilon.slu.se/473/1/isaksson_c_090903.pdf

Ekonomi
Lägenhetsnummer 11 i Linnégården 1, Lund.
Pris 6 660 000 kr e.b.b.
Driftkostnad utöver månadsavgift 500 kr/mån. Beslut om framtida avgiftsjustering är ej fattat. Månadsavgifterna höjdes med 2 % den 1 jan 2018. Se även årsredovisning. Avgift/hyra 7 545 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme och vatten.

Andel i föreningen är 5,2165 %.

Gemensamma utrymmen
Det finns cykelförråd, källarförråd (i radhusets egna källare samt hel vind med golv och belysning) och tvättstuga med torkrum med ingång från gaveln i samma byggnad.

Bostadsrättsförening
Linnégården 1


KONTAKTA OSS!

Ulf Lindwall
Fastighetsmäklare

Tel 046-14 82 00
Mob 070-5148282

ulf@magntorn-lindwall.com
Gör en intresseanmälan


Magntorn & Lindwall
Besöksadress:
Sankt Petri Kyrkogata 15, LUND