Aktuella objekt


UNIK VINDSVÅNING I TVÅ PLAN CENTRALT- PROFESSORSTADEN

Sölvegatan 3 a

Tilltalande, unikt "penthouse" i attraktivt och mycket välbevarat jugendhus anno 1904 med centralt läge och direkt närhet till Centrum, UB, SUS m.m. Boa ca 152 kvm, 6 rum, kök, två wc, stor tilltalande bastuavdelning. Av arkitekt specialdesignad ombyggnad med bl.a. synligt bjälklag, 4 meter till tak och påbyggt vindsrum på övre plan. Stor balkong /takterrass med panoramautsikt över City i väster. I ett av de äldre originalrummen finns en fungerande kakelugn. En spännande och mycket charmig bostad med en härlig mix av modern och gammal arkitektur på bästa läge i Lund. Obs! Parkeringsplats ingår.

Budgivning pågår: Högsta bud 7.310.000,00 kr.
 
Typ: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1904. Våningsplan 4 av 4.
Storlek:Boarea ca 152 m²
Tillträde:Tor 1 aug 2019
Pris: 7 310 000 kr e.b.b.


Länkar
WEB PROSPEKT

Dokument
Årsredovisning 2017
Stadgar 180423

Byggnad
Byggår 1904

Planlösning
Entré från Sölvegatan. Ett fantastiskt vackert trapphus möter. Vackra originaldetaljer och tidsenliga vägg- och takmålningar som nyligen restaurerats. Efter tre trappor upp till fjärde våningen har vi kommit högst upp i trapphuset. (Hiss finns ej). NEDRE PLAN Via två entrédörrar kommer vi in i hallen med avhängningsmöjlighet. Direkt till höger möter vi det riktigt trevliga rum som är en del av originalvåningen. Detta är ett rum som fungerar fint som sovrum/allrum/ bibliotek m.m. Klassiskt ljust, behandlat trägolv. Vackert fönster mot öster och Sölvegatan. Här finns också en mycket fin hörnplacerad kakelugn som e.u. är i bruk. Vidare in i lägenheten ser man ganska snart att det handlar om en vindsvåning. Synliga bjälkar i tak, en fantastisk rymd upp till taknock (ca 4,5 m) Ljus flödar från flera takfönster. Vi kommer till matsalen som också är orienterad i öster. Härligt ljusinflöde från stort dubbelt takfönster. Via matsal, eller hall/kök kommer vi till vardagsrummet, som också är en del av originalvåningen. Här finns ett äldre större fönsterparti, riktning öster mot Sölvegatan. Tillbaka i hallen som leder till köket. Här finner vi en modern och specialdesignad vågformad vägg. På ena sidan finns gäst WC och på den andra det stora läckra bad-/dusch-/basturummet. I anslutning till hall, vardagsrum öppnar sig köket. Ett modernt kök med designad köksö. Från köket ingång till ett grovkök/tvätt utrymme. Det finns även en s.k. köksentré som leder ner till trädgården och innergården samt källaren. På lägenhetens västra sida finner vi två rum. Det ena av karaktären allrum/TV rum och det andra sovrum. Sovrummet nås även från en egen hall med skjutdörrsgarderob samt entré till badrummet. ÖVRE PLAN Via en i köksdelen placerad specialdesignad trappa nås det övre planet. Ett plan som består av en hall, ett vindsrum (gästrum/sovrum) under snedtak. Fönster i öster. Från hallen når vi utgången till den fantastiska takterrassen i soligt väster/söderläge. Härlig panoramautsikt över City från söder till norr. En fantastisk lägenhet med härlig blandning av gammal och modern arkitektur.

TV- och internetanslutning
Ansluten till kabelnät.
Bredband/fiber. Leverantör: Lunds Stadsnät. Eget innehållsabonnemang behövs.

Uteplats
Lägenheten har en fantastisk takterrass/balkong med utgång från det övre planet. Panoramautsikt över Centrum i väster.

Bilplats
1 parkeringsplats, ingår i månadsavgiften/hyran.

Ekonomi
Lägenhetsnummer 108 i Bispen 4, Lund.
Pris 7 310 000 kr e.b.b.
Driftkostnad utöver månadsavgift 500 kr/mån. Det finns i dagsläget inga beslutade avgiftsjusteringar. Avgift/hyra 5 800 kr/mån. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och parkering.

Andel i föreningen är 8,721 %.

Gemensamma utrymmen
Det finns källarförråd och tvättstuga med torkrum.

Bostadsrättsförening
Bispen 4


KONTAKTA OSS!

Ulf Lindwall
Fastighetsmäklare

Tel 046-14 82 00
Mob 070-5148282

ulf@magntorn-lindwall.com
Gör en intresseanmälan


Magntorn & Lindwall
Besöksadress:
Sankt Petri Kyrkogata 15, LUND